02-11-2017

Warsztaty z robotyki i programowania

Stowarzyszenie Profilaktyki  Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji z Konina  przeprowadziło w dniach od 9 września 2017 do 28 października 2017 roku integracyjne warsztaty z robotyki i programowania dla 30 dzieci z Konina, uczniów szkół podstawowych i  gimnazjalnych, z orzeczonym stopniem niepełnosprawności.

Zajęcia realizowane były w siedzibie Stowarzyszenia, w każdą sobotę. Podczas zajęć z robotyki dzieci  bawiły się  i uczyły, przez budowanie modeli, doświadczanie i współpracę. Zajęcia przyczyniły się do integracji i nabycia ważnych umiejętności społecznych.

Rodzice uczestniczyli w warsztatach wspierających i wyposażających w wiedzę na temat „dziecka z niepełnosprawnością  w rodzinie”. Podczas zajęć  rodzice wymieniali się dobrymi praktykami, wiedzą i doświadczeniem zdobytym podczas wychowywania dziecka niepełnosprawnego.

Zajęcia prowadzili : psycholog, specjalista kształcenia integracyjnego , wychowawca oraz instruktorzy programowania.

Realizację w/w zadania wspierał  Samorząd Miasta Konina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress