Szkolenie edukacyjne z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i/lub narkotykowym.

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie uprzejmie informuje, że jest organizatorem szkolenia edukacyjnego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i/lub narkotykowym. Szkolenie realizowane będzie w październiku i listopadzie 2015r. ma na celu zwiększenie kompetencji pedagogów, pracowników socjalnych skutecznie przeciwdziałających uzależnieniom dzieci i młodzieży. Zadanie współfinansuje Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu.

29-09-2015

Powiatowe Dni Rodziny 2015

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie jest współorganizatorem festynu z okazji Powiatowych Dni Rodziny i Rodzicielstwa Zastępczego , Powiatowego Dnia Seniora i Integracji Staromiejskiej, który odbędzie  się w Żychlinie 20 września 2015r. Zapraszamy do wspólnej zabawy.

09-09-2015

„Wakacje nad morzem – pełne przygód sportowych i radości” – zadanie współfinansowane ze środków Wojewody Wielkopolskiego.

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie  w czasie od 1 do 10 sierpnia 2015 r. było organizatorem kolonii w miejscowości Łazy.   Zadanie współfinansowane zostało ze środków  Wojewody Wielkopolskiego- Wielkopolskiego Kuratora Oświaty.

11-08-2015

Kolonia letnia z programem socjoterapeutycznym w Łazach w terminie 1-10 sierpnia 2015r.

„Wypoczywamy aktywnie, sportowo i zdrowo” Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie  w czasie od 1 do  10 sierpnia 2015r. było organizatorem kolonii w miejscowości Łazy.   Zadanie współfinansowane zostało ze środków Samorządu Województwa Wielkopolskiego.

Propozycja szkoleń

Szanowni Państwo, Ośrodek Rozwoju Edukacji Niepubliczny Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Koninie – wpisany w rejestr ewidencji Marszałka Województwa Wielkopolskiego Nr DE.III.1.5471.54/3/2014 – działający przy Stowarzyszeniu Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie, ul. PCK 13 zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoleniową.

21-05-2015

Półkolonie letnie w Koninie 13-24 lipca 2015r.

Zapraszamy dzieci w wieku 7-13 lat na półkolonie letnie w Koninie w czasie 13-24 lipca 2015 w godz. 7:30 – 16:00. Zapewniamy bogaty program zajęć. m.in. zajęcia z robotyki, sztuki walki Capoeira, wycieczki do Pradoliny w Brzeźnie, Nadleśnictwa w Grodźcu, zajęcia plastyczne, artystyczne i inne). Szczegółowe informacje w załączniku. Polkolonie2015

18-05-2015