SZKOLENIE „Obowiązki szkoły wobec dziecka będącego ofiarą przemocy”

Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą szkoleniową. Zapisy pod nr tel. 63 240 61 93. PROPOZYCJA SZKOLENIA

04-02-2016

Kurs dla kandydatów na: wychowawców wypoczynku, kierowników kolonii oraz kierowników wycieczek w 2016r.

Uprzejmie informujemy, że organizujemy kurs dla kandydatów na: wychowawców wypoczynku, kierowników kolonii oraz kierowników wycieczek. Zajęcia rozpoczynamy w dniu  06.02.2016r. godz. 9, w Koninie ul. PCK 13. Szczegółowe informacje pod nr telefonu 63 240 61 93 Serdecznie zapraszamy

29-01-2016

Szkolenie edukacyjne z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i/lub narkotykowym.

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie uprzejmie informuje, że jest organizatorem szkolenia edukacyjnego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i/lub narkotykowym. Szkolenie realizowane będzie w październiku i listopadzie 2015r. ma na celu zwiększenie kompetencji pedagogów, pracowników socjalnych skutecznie przeciwdziałających uzależnieniom dzieci i młodzieży. Zadanie współfinansuje Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu.

29-09-2015

Powiatowe Dni Rodziny 2015

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie jest współorganizatorem festynu z okazji Powiatowych Dni Rodziny i Rodzicielstwa Zastępczego , Powiatowego Dnia Seniora i Integracji Staromiejskiej, który odbędzie  się w Żychlinie 20 września 2015r. Zapraszamy do wspólnej zabawy.

09-09-2015

„Wakacje nad morzem – pełne przygód sportowych i radości” – zadanie współfinansowane ze środków Wojewody Wielkopolskiego.

Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie  w czasie od 1 do 10 sierpnia 2015 r. było organizatorem kolonii w miejscowości Łazy.   Zadanie współfinansowane zostało ze środków  Wojewody Wielkopolskiego- Wielkopolskiego Kuratora Oświaty.

11-08-2015

Kolonia letnia z programem socjoterapeutycznym w Łazach w terminie 1-10 sierpnia 2015r.

„Wypoczywamy aktywnie, sportowo i zdrowo” Stowarzyszenie Profilaktyki Edukacji Promocji Zdrowia i Rehabilitacji w Koninie  w czasie od 1 do  10 sierpnia 2015r. było organizatorem kolonii w miejscowości Łazy.   Zadanie współfinansowane zostało ze środków Samorządu Województwa Wielkopolskiego.